Dobro večer obiskovalec. Dobrodošel na prijateljevanje.net. PRIJAVA | REGISTRACIJA
Seznam forumov Splošno o vsem Zdravje

rastline ki nadomeščajo sladkor

... najpomembnejša stvar na svetu ...

rastline ki nadomeščajo sladkor

OdgovorNapisal/-a eruj » 15 jul 2010, 09:49

ali ima kdo iskušnje z uporabo rastlin, ki nadomščajo sladkor, kot sta stevia ali azteška sladka rastlina. ali imate mogoče sadike za prodat in nasvete kako uporabljat dele rastlin.
sam imam azteško sladko rastlino , je še čisto majhna. poleg tega pa kar sem našel na netu so bolj neuporabni nasveti.
za odgovore se lepo zahvaljujem
zasebni_stiki
eruj
izkušeni ljubimec

Gotovina: 522.75 €p
Banka: 1,866.50 €p
Kraj: bled
Spol: Moški

Re: rastline ki nadomeščajo sladkor

OdgovorNapisal/-a delovna » 19 jul 2010, 17:41

Si mogoče probal v kakšni knjižnici ali bukvarni pri zdravilnih rastlinah poizvedeti kako se uporablja,
ti je že uspelo ?
Prijateljica je kemik ukvarja pa se tudi z zdravilnimi rastlinami znanimi in manj znanimi, tako da lahko njo povprašam če bo kaj vedela o tem, samo vidim jo komaj 9. avgusta, ker je na dopustu.
Če ti to kaj pomaga ?
zasebni_stiki
delovna
izkušeni ljubimec

Gotovina: 137.14 €p
Banka: 446.00 €p
Kraj: maribor
Spol: Ženska

OdgovorNapisal/-a eruj » 20 jul 2010, 10:30

najprej se bi zahvalil za trud in pomoč. internet in ostaliu mediji dajo zelo veliko informacij , ki pa so tudi zelo nasprotujoče. in tudi tu dobivam zelo nasprotujoče infomacije, zato bi rad dobil čimveč različnih izvorov. namreč pri rastlinah ki nadomeščajo sladkor, (pa tudi sladila , ki jih uporabljajo sladkorni bolniki, kar je moja mama) se najdejo zelo pozitivne in pa tudi negativne informacije. na primer za stevijo je enkrat bolj sladka od azteške , drugič ravno obratno. za azteško raslino naj bi enkrat bila užitna, drugč naj bi imela neke škodljive snovi, tako da naj se je ne bi preveč uporabljalo, spet način uporabe enkrat naj bi se listi zeleni dodajali v čaj ali kompot, drugič naj bi se delali pripravki. ker je informacij veliko, na žalost pa nasprotujočih, si skušam dobiti na čimveč krajih.
bil bi zelo vesel vsakega nasveta ali izkušnje iz praktične uporabe, vsem, ki se pa trudite in mi želite pomagati, pa se seveda zelo zahvaljujem.
zasebni_stiki
eruj
izkušeni ljubimec

OdgovorNapisal/-a delovna » 11 avg 2010, 21:28

Pozdravljen eruj,
s prijateljico sem se danes pogovarjala o tvojih sladkih rastlinah in je povedala, da te rastline pozna, da pa če jih želiš imeti za uporabo namesto sladkorja, jih mora biti res dosti za "žetev".
Sicer se dobi pa ta stevia v obliki praška v homeopatskih lekarnah v Avstriji in Nemčiji.
Tako je to žal edini podatek, ki ti ga lahko dam.
Za zdravljenje sladkorne bolezni (dodatno sicer) pa zelo priporočajo konopljino olje, ki se tudi pri nas dobi in stane okrog 20 € 1/2 l. Je seveda hladno stiskano in pripravljeno za uživanje z vsemi navodili za katere bolezni se uporablja. Tudi na internetu je nekaj napisanega o tem, pa lahko sam preveriš.
Želim ti dobro zdravje in mnogo uspeha pri iskanju in nadaljevanju z "rožicami"
zasebni_stiki
delovna
izkušeni ljubimec

OdgovorNapisal/-a eruj » 12 avg 2010, 08:32

hvala za odgovor in zahvaljujem se ti tudi za trud. na internetu sem našel , seveda na ameriških straneh postopke kako narediš tinkturo, za kar pa amerikanci uporabljajo vodko ( mi pa domač šnops), ampak pravega domačega postopka da bi naredil nekaj brez alkohola pa žal še nisem našel.
drugače sem pa našel nekaj sokovnikov ki delajo na principu stiskalnic in izcedijo sok tudi zelene, (rastline , ne gomolja) tako da v skrajni sili bo to treba nabavit. sicer pa rastlina rase kot bambus, sedaj pa par mesecih je že zelo razvejana in delam potaknence po sistemu jagod in bom kmalu imel cel nasad. sladki so tudi cvetovi poleg listja, tako da je tega hitro dovolj, če si želiš zasladkat recimo kompot ali pa čaj.
še enkrat hvala za tvoj trud in prav lepo te pozdravljam
eruj
zasebni_stiki
eruj
izkušeni ljubimec

OdgovorNapisal/-a delovna » 12 avg 2010, 13:33

Pozdravljen eruj,
še dodatek, ki sem ga danes izvedela ti posredujem. Mož ene mojih znank je po rodu Nemec in to isto zadevo uporablja že nekaj časa, seveda v zelo malih količinah. Kupuje jo v Nemčiji in prodajalne, ki ta prašek imajo se imenujejo ali REFORMHAUS ali BIOLADEN prašek pa kupiš kar pod imenom STEVIA.
Za Avstrijo nisem čisto prepričana, vendar mislim, da če imajo v nemških trgovinah potem imajo to tudi v avstrijskih. Če znaš količkaj nemško, pa lahko v mozilo ali google vtipkaš tudi GOLDGRUBE.AT in prideš na avstrijsko internetno stran in tam mogoče vtipkaš ime rastline ali pa ime trgovin pa boš videl, kaj ti vrže ven. Mislim da ti je glede na tvojo lokacijo domovanja Avstrija vseeno bližje kot Nemčija.
Za enkrat je to žal vse, če slučajno še kaj zvem ti pa javim.
Lepo bodi
zasebni_stiki
delovna
izkušeni ljubimec

OdgovorNapisal/-a eruj » 14 avg 2010, 22:12

hvala še enkrat za ves trud. tablete za sladkanje iz stevie se lahko kupijo tudi že pri nas. ampak je cena hudo zasoljena, pa, jest delam po principu, "vse kar znam, pokvarim sam". za začetek je že dovolj da je kompot in čaj sldkan z listi.
še enkrat hvala za trud.
pa lep pozdrav
eruj
zasebni_stiki
eruj
izkušeni ljubimec

Podobne teme

Vrni se na Zdravje